Do góry

Desery Przepis na:

ciasto czekoladowo- owocowe

ciasto czekoladowo- owocowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 44

Dodano:

Odsłon: 12650

Banał, który nie może się nie udać. Moje pierwsze ciacho, jakie piekłam w życiu (mając 9 lat ;p).

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę stopić na małym ogniu. Dodać kakao, cynamon i cukier. Całość podgrzewać mieszając , aż do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Odstawić do ostygnięcia (nie musi być całkowite).

  2. Do przestudzonej margaryny dodać jajka i wymieszać na jednolitą masę. Kolejno dodawać mąkę i mleko, z którego wcześniej należy odlać 1/4 szklanki, aby rozpuścić w niej sodę. Następnie dodać słoik dżemu lub powideł (ja używam powideł śliwkowych, albo dżem porzeczkowy z biedronki). Wszystko zmiksować i na koniec wlać do ciasta rozpuszczoną sodę.

  3. Można dodać bakalie, wg uznania, Piec w temp.180 stopni. Podana ilość wystarcza na 2 keksówki lub standardową blaszkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

papryka 28 lipca 2010 Ciasto pyszne ale następnym razem dam więcej dżemu bo 1 słoik(dość duży był) to trochę mało i go nic nie czuć.Ale wyrosło pięknie i jest(a raczej było) pyszne :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ojoolka 25 maja 2010 Upiekłam już to ciasto wg Twojego przepisu. Jest przepyszne - zniknęło w ciągu 1 dnia :) Serdecznie pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 18 maja 2010 lubię ciasta gotowane bo robi się je szybko a za razem są wilgotne, pięknie wyrosło pozdrawiam....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń