Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banał, który nie może się nie udać. Moje pierwsze ciacho, jakie piekłam w życiu (mając 9 lat ;p).
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Margarynę stopić na małym ogniu. Dodać kakao, cynamon i cukier. Całość podgrzewać mieszając , aż do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Odstawić do ostygnięcia (nie musi być całkowite).
Do przestudzonej margaryny dodać jajka i wymieszać na jednolitą masę. Kolejno dodawać mąkę i mleko, z którego wcześniej należy odlać 1/4 szklanki, aby rozpuścić w niej sodę. Następnie dodać słoik dżemu lub powideł (ja używam powideł śliwkowych, albo dżem porzeczkowy z biedronki). Wszystko zmiksować i na koniec wlać do ciasta rozpuszczoną sodę.
Można dodać bakalie, wg uznania, Piec w temp.180 stopni. Podana ilość wystarcza na 2 keksówki lub standardową blaszkę.