Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W podziękowaniu upiekłam mojemu bratu ciasto .Jest lekkie i ma fajny kwaskowaty smak.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Składniki
Z podanych składników piekę biszkopt.Jabłka i gruszki obieram i blenduję na mus.Gotuję w garku , dodaję galaretkę i dokładnie mieszam.Zimny biszkopt kroję na pół.Pierwszę warstwę wkładam na blachę i zalewam musem.Przykrywam drugą częścią biszkoptu.
Żelantynę mieszam w małej ilości gorącej wody do rozpuszczenia.Śmietanę ubijam na sztywno , dodaję serek waniliowy i żelantynę ciągle ubijając.Masę wylewam na ciasto.Jeśli jest leista wkładam na chwilę do lodówki żeby stężała.Na wierzch układam biszkopty .Wszystko zalewam tężejącą galaretką i wkładam do lodówki na parę godzin.