Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe doskonale do kawy , herbaty no i lubią je moje wnuki.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 297
Polecam.
Odsłon: 768
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36310
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 428
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 297
Polecam.
Odsłon: 768
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36310
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 428
Składniki
Z 1 łyżki mąki 1 łyżki cukru , mleka i drożdży zrobić rozczyn odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Do miski wsypać mąkę ,cukier wbić jajka ,dodać mleko i rozczyn wyrabiać ciasto. Pod koniec wyrabiania dodać rozpuszczoną margarynę wyrabiać jeszcze, aż będzie odchodzić od dłoni . Gotowe przykryć, pozostawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części każdą wywałkować i uformować kółka.
3 kółka posmarować nutellą ,ułożyć jedno na drugim ,przykryć czwartym .
Na środku zaznaczyć kółko szklanką podzielić na 16 części zostawiając zaznaczony środek.
Pocięte kawałki wykręcić 2 razy chwytając po dwa kawałki każdy w przeciwną stronę, łącząc lekko na dole .Powstanie taki kwiatek.
Posmarować jajkiem i posypać kruszonką.
Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni
SMACZNEGO!