Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Do miski wsypac mąkę, w środku zrobic dziurkę. Do dziurki dajemy cukier, pokruszone drożdże i letnie mleko. Zostawiamy na 15 minut. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Można wyrabiac ręcznie lub mikserem z hakami. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 15-20 min. Gdy ciasto wyrośnie posypujemy stolnicę mąką i wyrabiamy, ciasto dzielimy na 2 części. Do wysmarowanej keksówki wkładamy jedną częśc, wyrównujemy, smarujemy marmoladą lub powidłami i przykrywamy drugą częścią ciasta, smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy ok 35-40 min w 180 stopniach. Smacznego