Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto drożdżowe na oleju

Ciasto drożdżowe na oleju

Autor: miecinka123

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 195

Dodano: 27.02.2011

Odsłon: 28188

Łatwe ciasto bez wyrabiania.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Uwaga!!! Do miski wsypujemy wszystkie składniki w kolejności: 2 szkl. przesianej mąki, 4 jajka utarte z 1,5 szkl. cukru, drożdże, olej, mleko i 2 szklanki mąki. To odstawiamy na dwie godziny NIE mieszać!!! Po tym czasie do cista dodać ¾ szklanki krupczatki. Mieszamy do połączenia wszystkich składników. Następnie ciasto wylewamy na wysmarowaną blachę. Układamy owoce i posypujemy kruszonką. Pieczemy godzinę w temp. 200.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lena_s 29 października 2015 Jaka jest roznica miedzy krupczatka, tortowa a pszenna maka? Nie mieszkam w Polsce i nie wiem jaka mam uzyc :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 21 września 2011 co z tymi drożdżami?pokruszyć czy rozpuścić?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń