Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto powstało z potrzeby chwili, musiałam jakoś zagospodarować ananasy. W domu miałam drożdże, więc nie było wyjścia, trzeba było upiec ciasto drożdżowe z ananasami.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 324
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 160
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 52
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 324
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 160
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 52
Składniki
Ciasto: Mleko lekko podgrzać, dodać drożdże, cukier i część mąki. Sporządzić zaczyn i pozostawić do wyrośnięcia. Do dojrzałego zaczynu dodać jajka i resztę mąki. Wyrabiać ciasto tak długo, aż będzie odchodzić od ręki, w trakcie dodać jeszcze roztopioną margarynę. Gotowe, wyrobione ciasto ponownie zostawić do wyrośnięcia. W tym czasie przygotować owoce: krążki ananasa pokroić na ćwiartki, truskawki, odszypułkować, większe przekroić na połowę.
Gotowe, wyrośnięte ciasto rozwałkować, wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem. Na cieście układać naprzemiennie ananasy i truskawki. Piec godzinę, w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.
Smacznego.