Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto drożdżowe z kruszonką

Ciasto drożdżowe z kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 68 Ocena: 198

Dodano:

Odsłon: 94

Sprawdzone ciasto można pod kruszonkę dać każdy owoc ,przepis mam od koleżanki Honoraty Orłowskiej

Składniki

  • Do większej miski dodać w następującej kolejności:
  • -8 g drożdży suszonych,
  • -1 szklanka cukru,
  • -5 jajek(roztrzepać wcześniej widelcem),
  • -szczypta soli,
  • -szczypta soli,
  • -1 szklanka oleju,
  • -5 szklanek mąki,
  • -pół aromatu śmietankowego.
  • kruszonka:3 łyżki mąki,
  • 2 łyżki cukru,
  • 1 łyżka margaryny.
  • Wszystkie składniki wymieszać, do powstania kruszonki.
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. wykonanie :Do miski dodać po kolei jak w opisie, odstawić bez mieszania na trzy godziny lub dłużej. Następnie po tym czasie miksujemy do połączenia się składników. Wylać ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posypać kruszonką, odstawić do wyrośnięcia. Piec mniej więcej godzinę w 190 stopniach. Można pod kruszonkę dać dowolne owoce(u mnie chcieli bez niczego).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń