Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i długo świeże
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 82
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 215
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 267
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 428
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 82
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 215
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 267
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 428
Składniki
Żółtka,cukier, mleko(zimne),drożdże, i sól włożyć do garnka i rozmieszać.Po rozmieszaniu wsypać mąkę i wyrobić ciasto.Następnie wrobić w nie margarynę(mogą zostać małe kawałki margaryny)widoczne w cieście i odstawić na 12 godzin do lodówki.
Po ok.12 godzinach wyciągnąć ciasto z lodówki,podzielić na dwie części i rozwałkować na dwa placki o grubości 1 cm.Z białek ubić pianę z 1/2 szkl cukru,dołożyć zmielone orzechy i 3-4 łyżek bułki tartej.Powstałą masę podzielić na dwie części wyłożyć na ciasta.Zwinąć w rulon tak jak na makowiec,zawinąć lekko w papier aby mogło wyrosnąć,wyłożyć na blachę i piec na złoty kolor.