Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto drożdżowe ze śliwką i migdałami"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10507
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10507
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Drożdże rozcieramy w dużej misce z łyżką cukru. Gdy się rozpuszczą, dodajemy letnią wodę, letnie mleko i resztę cukru. Odstawiamy na 10 minut, następnie wbijamy jajko, wsypujemy przesianą mąkę i stopione letnie masło. Wyrabiamy tak długo, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Odkładamy w ciepłe miejsce, by wyrosło.
2. Lekko rozwałkowane ciasto przenosimy na natłuszczoną blachę. Na górze układamy wydrylowane śliwki, środkami do góry. Odstawiamy w ciepło.
kruszonki rozcieramy w pacach. Wyrośnięte ciasto posypujemy kruszonką i migdałami i wstawiamy na około 40 minut do piekarnika nagrzanego do 190oC.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 0,60 złŹródło: Rewia