Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie wilgotne przepyszne:)
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 173
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 173
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Składniki
Z połowy szklanki mleka łyżki mąki łyżeczki cukru i drożdży zrobić zaczyn(wszystko dobrze wymieszać,przykryć ręcznikiem aż zaczyn podwoi objętość). Mąkę przesiać,dodać cukier,żółtka,masło i resztę mleka,na końcu zaczyn po czym wszystko zagnieść.Odstawić ciasto na ok. godzinkę przykryte ściereczką w ciepłe miejsce. Kiedy ciasto wyrośnie wykładamy je na dużą blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Śliwki układamy jedną przy drugiej przekrojone na pół skórką do dołu. Na wierzch posypujemy kruszonką(wszystkie składniki na kruszonkę rozcieramy w palcach aż zrobią się małe grudki). Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 45-50 minut. Smacznego!