Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto duńskie

Ciasto duńskie

Autor: jagoda114

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1034

Dodano: 08.09.2012

Odsłon: 48912

Idealne połączenie smaków

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt z 4 jajek.

  2. Marchew zetrzeć na grubej tarce, jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej, ubijać, dodać marchew, mąkę z proszkiem, sodą i cynamonem, aromat i delikatnie wymieszać. Piec w temp 180" ok 45 min.

  3. Zimne ciasto marchewkowe przekroić na pół. Migdały uprażyć na suchej patelni, wystudzić,. Zimną śmietanę ubić, dodać śmietan fix i cukier puder i serek mascarpone. Jeden dżem zagotować i wsypać pół galaretki, mieszać do rozpuszczenia, wystudzić.

  4. Przełożenie ciasta:biszkopt, dżem, 1/3 migdałów, ciasto marchewkowe, połowa masy, 1/3 migdałów, reszta masy, ciasto marchewkowe, dżem z galaretką, reszta migdałów. Schłodzić kilka godzin i smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiolvega 11 kwietnia 2014 To nie może być ciasto duńskie bo w Danii nie ma galaretek,to typowe polskie

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagoda114 13 września 2012 Polecam, jest pyszne, a po kilku dniach, jeśli coś zostanie jest najlepsze:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 10 września 2012 Niesamowite ciasto, wprawdzie pracochłonne i nie tanie, ale zapowiada się wyśmienicie. Podoba mi się już sam pomysł na ciasto marchewkowe i polewę z dżemu

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń