Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne i pyszne ciasto z dyni. Co za tym idzie również bardzo proste. Idealne na sezon dyniowy.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 24
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 37
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 24
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 37
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Składniki
Obieramy dynię i ścieramy na dużych oczka. Imbir na mniejszych.
Mąkę, proszke do pieczenia, sól, cynamon przesiewamy do miski.
Miksujemy jajka z cukrem oraz roztopionym masłem do uzyskania białej masy. Dodajemy dynię.
Do masy jajeczno-dyniowej dosypujemy mieszankę mąki i mieszamy.
Ciasto przelewamy do formy 20x26cm i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180stopni na 35-40min.
W kąpieli wodnej roztapiamy 100g białej czekolady z 3 łyżkami śmietanki. Po wystygnięciu dekrorujemy ciasto polewą.
Smacznego!