Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kremowe ciasto, które rozpływa się w ustach. Przepyszne!
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 20
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 133
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 184
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 361
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 20
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 133
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 184
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 361
Składniki
Żelatynę rozpuść w małej ilości ciepłej wody, wystudź. Puree z dyni wymieszaj z goździkami, kardamonem, imbirem i cynamonem. Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier. Połącz z żelatyną. Do kremówki dodaj puree. Ubijaj chwilę mikserem. Na blaszce (20x26) wyłożonej papierem do pieczenia wykładaj naprzemiennie warstwy herbatników i dyniową masę. Wierzch ciasta przykryj pokruszonymi herbatnikami. Ciasto udekoruj polewą tworząc tzw. "esy-floresy". Przechowuj w lodówce.