Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto dyniowe bez pieczenia

Ciasto dyniowe bez pieczenia

Autor: Pobitegarybarbary

Przepisów i artykułów: 213 Ocena: 1658

Dodano: 20.10.2017

Odsłon: 13733

Delikatne, kremowe ciasto, które rozpływa się w ustach. Przepyszne!

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Żelatynę rozpuść w małej ilości ciepłej wody, wystudź. Puree z dyni wymieszaj z goździkami, kardamonem, imbirem i cynamonem. Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier. Połącz z żelatyną. Do kremówki dodaj puree. Ubijaj chwilę mikserem. Na blaszce (20x26) wyłożonej papierem do pieczenia wykładaj naprzemiennie warstwy herbatników i dyniową masę. Wierzch ciasta przykryj pokruszonymi herbatnikami. Ciasto udekoruj polewą tworząc tzw. "esy-floresy". Przechowuj w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń