Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto dyniowo-kokosowe

Ciasto dyniowo-kokosowe

Autor: Annuar

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 842

Dodano: 28.11.2011

Odsłon: 9563

Jesienne ciasto. Chciałam przypomnieć przepis Mirabelki, która zniknęła za Smakera i usunęła swoje ciekawe przepisy.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jaja utrzeć z cukrem, dodać startą i odciśniętą z soku dynię, skórkę z cytryny, wiórki kokosowe i stopione masło. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Wszystko razem starannie wymieszać.

  2. Przelać do wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia formy (ok. 20 x 30 cm). Piec w 180 stopniach przez ok. 50 minut. Po upieczeniu wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

  3. Czy i na ile ciasto jest wilgotne zależy chyba od dyni. Ja zgodnie z przepisem odcisnęłam dynię i ciasto było trochę za suche. Może warto sparzyć dynię lub trochę podgotować (?)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń