Do góry

Przekąski Przepis na:

Ciasto francuskie we włoskim stylu

Ciasto francuskie we włoskim stylu

Autor: Gosialala

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 63

Dodano: 03.04.2012

Odsłon: 18193

Pycha :)

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozmrozić pokroić na kwadraciki. Na patelni podsmażyć czerwoną cebulkę, dodać pokrojoną w drobną kostkę cukinię, a po chwili pokrojone pomidory. Doprawić solą, pieprzem, bazylią i oregano.Chwilę podusić. Zdjąć z ognia dodać drobno pokrojone oliwki.

  2. Na kwadraciki układać gotowy farsz, a na farsz mozarellę. Formować "paczuszki". Posmarować wierzch ciasta żółtkiem. Piec ok. 25 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń