Do góry

Desery Przepis na:

ciasto francuskie z budyniem

ciasto francuskie z budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 4343

Dodano:

Odsłon: 22011

blyskawiczna przekaska dla lasuchow :)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto francuskie pociac na kwadraty.

  2. budyn ugotowac w 400 ml mleka (musi byc gestszy niz zwykle). ostudzic go, nakladac na kwadraty ciasta francuskiego po jednej stronie. zalepic ciasto dokladnie by budyn nie wyciekl (mnie sie to zdarzylo w jednym ciastku ;)) ukladac na blasze wylozonej papierem do pieczenia, posmarowac rozkloconym jajkiem i posypac cukrem. piec na zloto w temp 180 stopni. smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń