Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto Francuskie z jabłkami

Ciasto Francuskie z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 69 Ocena: 250

Dodano:

Odsłon: 437

Mąż był w pracy a bardzo miał ochotę na coś słodkiego więc przygotowałam na szybko ciasto

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ułożyłam ciasto francuskie w formie do tarty, zrobiłam nakłucia widelcem, by ciasto zbytnio nie wyrosło (dla pewności postawiłam garnek żeby mieć pewność że w tym miejscu będzie kieszonka) .
    Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 25-40 minut.

  2. Jabłka pokroić w paski, dodać sok i skórkę z cytryny. Podsmażyć i dodać ok 1/4 szklanki wody. Dusić aż jabłka zmiękną i doprawić w razie potrzeby do smaku miodem. Zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia.

    Kiedy jabłka wystygną zmieszać z połową skondensowanego mleka i ułożyć na cieście.
    Polać z wierzchu pozostałym mlekiem i odstawić.

  3. W kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę dodać skórkę i sok z pomarańczy i polać ciasto.

  4. Ozdobić truskawkami i borówkami.
    Wstawić do lodówki na kilka godzin.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 02 grudnia 2017 Pysznie wygląda i tak też zapewne smakuje :D
Trzeba będzie kiedyś wypróbować przepis :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń