Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto francuskie z jabłkami i bananem

Ciasto francuskie z jabłkami i bananem

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 68

Dodano:

Odsłon: 2883

Gotowe ciasto francuskie to świetne rozwiązanie dla wszystkich, którym brakuje czasu :) Istnieje też mnóstwo pomysłów na jego wykorzystanie :)

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • jabłka 3 sztuki małe
  • banan
  • cukier
  • cynamon
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłka obrałam wcześniej jakoś 1,5 godziny przed pieczeniem. Pokroiłam na cząstki i zasypałam łyżką cukru oraz odrobiną cynamonu. Każdy może sypac ile zechce w zależności jakie smaki lubi :)

  2. Gdy jabłka puściły już sok i zrobił się lekki syrop włączyłam piekarnik i ustawiłam na 200 stopni. Następnie odpakowałam ciasto i lekko je rozwałkowałam.

  3. Potem zaczęłam je nacinac po bokach tych dłuższych. Zaczynamy od góry gdzie robimy głębsze nacięcie a na środku je zmniejszamy gdyż tam będzie najwięcej nadzienia.

  4. Gdy mamy gotowe ciasto obieramy banana i kroimy w plasterki. Potem układamy na cieście. Na to układamy jabłka. Po nałożeniu zabieramy się za zakładanie pasków z ciasta. Robimy to na przemian. Najpierw lewy potem prawy i tak do końca aż powstanie nam ładny wzór :) Ja ciasto lekko zwilżyłam wodą i posypałam cukrem.

  5. Wstawiamy do piekarnika i czekamy, aż nabierze kolorów :)
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń