Do góry

Przekąski Przepis na:

Ciasto francuskie z łososiem i serkiem kanapokowym

Ciasto francuskie z łososiem i serkiem kanapokowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 1701

proste w wykonaniu i smaczne ;)

Składniki

  • 1 ciasto francuskie
  • 125g łososia wędzonego z koperkiem
  • 1 serek kanapkowy np. LUXMILK (kupiony w biedronce)
  • rozbełtane żółtko
  • świeżo mielony pieprz
  • sól do smaku
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozkroić w poprzek na pół, a następnie podzielić na małe prostokąciki. Do każdego prostokątnego kawałka ciasta nałożyć część łososia plasterek serka. Złożyć i zagnieść brzegi widelcem, aby farsz nie wypadł. Zrobić to z pozostałymi kawałkami ciasta. Ułożone na blaszce posmarować rozbełtanym żółtkiem, posypać pieprzem i solą. Piec około 12-15 minut w temperaturze 200 stopni. Osobiście polecam podawać z zieloną sałatą i pomidorkami koktajlowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń