Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto Gagarina

Ciasto Gagarina

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 372

Dodano:

Odsłon: 13635

Ciasto ładnie wygląda i tak samo smakuje :)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać margarynę, żółtka i 1 szkl. cukru, zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Do 1 części dodać kakao i wstawić na godzinę do lodówki. W między czasie ubić białka z resztą cukru i kisielem. Na wysmarowaną blachę lub wyłożoną papierem do pieczenia zetrzeć białe ciasto, na nie rozsmarować dżem, na dżem zetrzeć ciasto z kakaem, na ciasto wylać ubitą pianę i na wierzch zetrzeć ostatnią część ciasta. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rekin64 14 czerwca 2010 elkamor mylisz ,się murzynek to zupełnie coś innego i inaczej się robi ,wiec nie zabieraj głosu jak nie wiesz .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Elkamor 12 kwietnia 2010 Po prostu ciasto znane pod nazwą murzynek!!Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń