Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto goście jadą

Ciasto goście jadą

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 793

Dodano:

Odsłon: 5664

Błyskawiczne ciasto, którym zachwycisz nie tylko niespodziewanych gości

Składniki

  • 4-6 jabłek
  • Cynamon
  • 4 jajka
  • ¾ szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier puder do oprószenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jabłka obieramy, kroimy na ósemki (lub mniejsze części jeśli jabłka są duże). Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej ciasno jabłka i obsypujemy obficie cynamonem.

  2. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo ciągle miksując dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

    Gotową masę wylewamy na jabłka, wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º. Pieczemy 25-30 minut.

  3. Gorące ciasto przekładamy na czystą ściereczkę i zwijamy jak roladę. Pozostawiamy w ściereczce do wystygnięcia. Zimne ciasto posypujemy obficie cukrem pudrem. Aby ciasto wyglądało bardziej efektownie kroimy je lekko pod skosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń