Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasto, którym zachwycisz nie tylko niespodziewanych gości
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 28
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1074
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 439
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3702
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 205
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 28
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1074
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 439
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3702
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 205
Składniki
Jabłka obieramy, kroimy na ósemki (lub mniejsze części jeśli jabłka są duże). Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej ciasno jabłka i obsypujemy obficie cynamonem.
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo ciągle miksując dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotową masę wylewamy na jabłka, wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º. Pieczemy 25-30 minut.
Gorące ciasto przekładamy na czystą ściereczkę i zwijamy jak roladę. Pozostawiamy w ściereczce do wystygnięcia. Zimne ciasto posypujemy obficie cukrem pudrem. Aby ciasto wyglądało bardziej efektownie kroimy je lekko pod skosem.