Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto gruszkowe z gorzką czekoladą"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Sopata z Rytra</strong>
Mąkę przesiej na stolnicę. Na środku zrób dołek, dodaj masło, jajko i cu kier puder, szybko zagnieć ciasto. Podziel na pół, schłodź. Jedną część ciasta rozwałkuj, wyłóż blaszkę. Czekoladę połam na duże kawałki. Gruszki umyj, wytnij gniazda nasienne, pokrój na plasterki. Ułóż na cieście razem z czekoladą. Pozostałe ciasto zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Piecz 45 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie