Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto herbatnikowe z masą śmietankową i krówką

Ciasto herbatnikowe z masą śmietankową i krówką

Autor: szpileczkiibabeczki

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 402

Dodano: 11.05.2017

Odsłon: 26751

Szybkie w przygotowaniu ciasto na herbatnikach z masą śmietankową i krówką. Polecam wypróbowanie przepisu.

Składniki

  • 2 duże paczki herbatników,
  • puszka masy krówkowej,
  • 600 ml śmietany 30%,
  • 250 g serka mascarpone,
  • 2 łyżki żelatyny,
  • czekolada,
  • wiórka kokosowe.
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Na dużą blaszkę wykładamy warstwę herbatników.

    Smarujemy połową masy krówkowej.

    Na masę wykładamy herbatniki.

    Śmietanę ubijmy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i mieszamy.

    Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody.

    Studzimy i łączymy dokładnie z masą.

    Masę wykładamy na herbatniki.

    Na masę śmietankową wykładamy herbatniki, następnie pozostałą część krówki.

    Przykrywamy herbatnikami.

    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

    Polewamy ciasto, posypujemy wiórkami kokosowymi.

    Schłodzimy w lodówce minimum 2 godziny.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń