Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto herbatnikowe ze śmietanowym wierzchem"
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 129
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 315
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 355
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13149
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 86
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 129
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 315
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 355
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13149
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 86
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodając cukier i żółtka. Mąki i proszek przesiej, dodaj do ciasta, połącz. Wlej do blaszki 23x33 cm. Piecz 30 min w 170°C. Ostudź, przekrój na pół.
Masa: truskawki i cukier zalej 3/4 szklanki wody, duś 10 min. Wsyp galaretki, połącz. Budynie rozrób z pół szklanki wody, dodaj do owoców, mieszając, zagotuj. Masę ostudź, przełóż ciasta. Schłodź. Śmietana: kremówkę ubij na sztywno, dodając cukier puder i zagęstniki. Rozsmaruj na cieście. Herbatniki i czekoladę zmiksuj, posyp ciasto. Przechowuj w lodówce.
Czas przygotowania 70 min, ilość porcji, 16 cena za porcję 1,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie