Do góry

Desery Przepis na:

ciasto imbirowe

ciasto imbirowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 240 Ocena: 4109

Dodano:

Odsłon: 5688

Szybkie ciasto o mocnym aromacie i lekko ostrym posmaku

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka utrzeć z cukrem,dodać miód,olej i mleko.Chwilę zmiksować.Mąkę przesiać,wymieszać z proszkiem,przyprawą do piernika i imbirem a następnie dodawać porcjami suche składniki do mokrych dokładnie mieszając łyżką(nie używać miksera). Wymieszane na jednolitą konsystencję ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem małą blaszkę (u mnie 22X22 cm ) Piec w 200 st ok 30-45 min (w zależności od wielkości naczynia i wysokości ciasta)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 28 października 2012 Wypróbuję na pewno,szybkie i proste w wykonaniu,lubię takie:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lippy-25 27 października 2012 Takie krojone pierniczki :) zastanawia mnie ten olej sezamowy. Przecież jego smak jest tak intensywny, że 1 łyżeczka nadaje sezamowego smaku całej potrawie dla 4 osób (z reguły olej ten jest używany w kuchni chińskiej i japońskiej). A tu aż 1/4 szklanki. Czy to na pewno ma być olej sezamowy a nie jakiś inny?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń