Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto jabłkowe z masą pomarańczową"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 114
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 573
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 114
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 573
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Bazela z Klonowa</strong>
Mąkę przesiej z proszkiem. Dodaj jajko, margarynę i cukier puder, dobrze wyrób. Ciastem wyłóż bla chę (24 na 38 cm).
Jabłka obierz, pokrój na kawałki. Posyp 2 łyżkami cukru, cukrem waniliowym i cynamonem. 2 szklanki soku pomarańczowego rozmieszaj z budyniami i resztą cukru. Pozostały sok zagotuj, wlej mieszankę, ugotuj budyń. Jabłka ułóż na cieście, posyp skórką pomarańczową, zalej gorącą masą pomarańczową.
Kruszonka: zagnieć, pokrusz na ciasto. Piecz niecałą godzinę w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie