Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto jagódka

Ciasto jagódka

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 36

Dodano:

Odsłon: 15568

wilgotne,smaczne nie zawiera żadnych barwników ani konserwantów

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto-ubijamy pianę z 6 białek dodajemy 1 szklankę cukru 1 szklankę maku i kokosu proszek do pieczenia oraz 2 łyżki mąki pszennej i 2 łyżki mąki ziemniaczanej.Pieczemy biszkopt. Masa - z pół litra mleka 6 żółtek 2 łyżek mąki pszennej 2 łyżek mąki ziemniaczanej gotujemy budyń po ostudzeniu miksujemy z pół szklanki cukru pudru i margaryną i łyżką cukru waniliowego.Masę wylewamy na ostudzony biszkopt.Jagody podgrzewamy,w soku rozpuszczamy żelatynę dodajemy do gorących jagód słodzimy do smaku około 2 łyżek cukru.

  2. Krzepnącą galaretkę wylewamy na masę od razu układamy okrągłe biszkopty.Czekamy aż galaretka dobrze stwardnieje.Rozpuszczamy białą czekoladę dodając mleko i polewamy biszkopty.Życzymy smacznego...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ppolkaa 10 stycznia 2013 mozesz wyjasnic jeszcze robienie galaretki jagodowej:), rozumiem, ze gotujesz te 70dkg jagod, dolewasz trochę wody czy nie, jesli tak ile?
ile ma byc tego soku do sporzadzenia galaretki, mierzysz to jakos przed dodaniem zelatyny? czy zupelnie na oko?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bulina 06 marca 2010 Witam
Właśnie dzisiaj upiekłam to ciasto i mój mąż który zreguły niejada ciast zachwycał sie smakiem .

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lopsy 28 stycznia 2010 Podaję brakujące składniki - cukier waniliowy,pół litra mleka,margaryna,pół szklanki cukru pudru,jagody mrożone 70 dag, 2 łyżki cukru 7-8 łyżeczek żelatyny,okrągłe biszkopty,biała czekolada

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Grazenka 28 stycznia 2010 Proszę uzupełnić składniki. Wygląda bardzo smacznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 26 stycznia 2010 Ja też czekam na resztę składników, bo ciasto zapowiada się fajnie, zwłaszcza to połączenie jagód i białek czekolady...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 26 stycznia 2010 No ciasto smakowite tylko faktycznie można jasniej,zakładam że jak mam w słoikach jagody gotowane w soku własnym to mogą byc .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

NATIE 26 stycznia 2010 Brzmi bardzo smakowicie. Czekam na reszte skladnikow i na pewno sprobuje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 26 stycznia 2010 Ile ma być jagód i w jakim soku je gotujemy? Ile dajemy żelatyny? Zapomniałaś napisać wszystkie składniki, albo się nie wyświetliły. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń