Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto jogurtowe"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 64
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 126
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 64
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 126
Składniki
Rabarbar obierz i pokrój na kawałki. Jajka umyj, oddziel żółtka i białka. Z białek ubij pianę. Do żółtek dodaj cukier, jogurt, olej. Zmiksuj. Dodaj pianę z białek, wymieszaj. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość ponownie miksuj.
Ciasto wlej do natłuszczonej formy na babkę. Na wierzchu ułóż kawałki rabarbaru. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 45 minut w temp. 180°C. Gorące ciasto posyp cukrem pudrem.
CZAS: około 2 godziny
<strong>Pani Aneta Palka</strong>Źródło: Dobry Tydzień