Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i lekko wilgotne ciasto niczym puch. A brzoskwinie soczyste ulepszają to tak cudowne i proste ciasto. Jedno z najbardziej lubianych i szybko znikających ciast w domu.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 164
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 212
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 164
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 212
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
1. Brzoskwinie odsączyć. Pokroić w kostkę. Sok przelać do szklanki, będzie potrzebny do nasączenia ciasta. Jaja ubić z cukrem, cukrem waniliowym przez ok 10 min. na wysokich obrotach, na białą i puszystą masę. Dodać aromat. Ciągle miksując na małych obrotach dodawać stopniowo jogurt a następnie olej. Odstawiamy mikser. Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać, rozcierać masę szpatułką. Tak długo, aż nie będzie grudek. Przelać na wyłożoną pergaminem blachę 25x30 cm. Ułożyć brzoskwinie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni/ 50 min. Sprawdzić patyczkiem. Jeżeli jest suchy ciasto wyciągamy. Nasączyć sokiem z brzoskwiń ( 4 łyżki ). Odstawiamy do wystygnięcia i posypujemy cukrem pudrem.