Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 879

Dodano:

Odsłon: 14984

Ciasto wyszło delikatne i puszyste, że na pewno upiekę je jeszcze nie raz. Polecam :-)

Składniki

  • 320 maki pszennej
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 120 g jogurtu naturalnego
  • 150 g masła lub margaryny
  • 180 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • Brzoskwinie z puszki
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Masło lub margarynę rozpuścić i schłodzić.
    Jajka utrzeć razem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jogurt, przesianą mąkę, rozpuszczony tłuszcz i proszek do pieczenia.
    Średnią blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
    Gotowe ciasto przełożyć do blachy.

  2. Brzoskwinie pokroić w kostkę i wyłożyć na cieście.
    Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45 minut w temperaturze 180 stopni C.
    Po upieczeniu wystudzić.

    Można posypać cukrem pudrem
    Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

http://slodkoiwytrawnie.blogspot.com/2013/12/ciasto-jogurtowe-z-brzoskwiniami.html

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń