Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto jogurtowe z czereśniami i kruszonką

Ciasto jogurtowe z czereśniami i kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 74

Dodano:

Odsłon: 14505

Polecam!

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makę razem z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko. Dodać resztę składników na ciasto (jaja wcześniej rozbełtać widelcem). Krótko wymieszać do połączenia składników.

  2. Wszystkie składniki na kruszonkę delikatnie wymieszać, aby powstała kruszonka.

  3. Ciasto przełożyć do formy o wym. 23 x 28 cm. Na wierzch ułożyć wcześniej wydrylowane czereśnie i obsypać kruszonką. Piec ok 50 min. w temp 180 st. Po wystudzeniu ciasto można polukrować (niekoniecznie).

  4. Proponuję aby jaja i jogurt wyciągnąć troszkę wcześniej z lodówki, aby miały temp. pokojową.

  5. Przepis znalazłam na blogu: o pysznym jedzeniu blog.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 20 czerwca 2012 Ciasto wygląda jakby było drożdżowe,sezon na czereśnie się rozpoczyna tak że napewno zostanie niebawem upieczone;a tak apropo - składniki takie jak na muffinki, pozdrawiam :-)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ilovebakepl 20 czerwca 2012 Przepis dodaję do zrobienia, a czy masz jakiś pomysl na to, aby wiśnie nie puściły za duzo soku i nie powstał zakalec? bo mi sie tak juz raz zdarzylo. Pozdrawiam www.ilovebake.pl

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 20 czerwca 2012 Szybki przepis,podoba mi się:)do ulubionych:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń