Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i łatwe ciasto. Zjedzone błyskawicznie tuż po wystudzeniu.
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Dodać jajka, aromat śmietankowy, jogurt i cukier. Wszystko dokładnie wymieszać pałką do ciasta. 2/3 czekolady pokroić na kawałki i wmieszać do ciasta.
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a boki wysmarować masłem. Połowę ciasta przełożyć do foremki. Ułożyć na nim pokrojoną gruszkę i przykryć resztą ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut. Gorące ciasto posypać resztką startej na tarce czekolady i włożyć jeszcze raz do ciepłego (ale już wyłączonego) piekarnika. Czekolada częściowo się rozpuści. Utworzy w ten sposób coś w rodzaju polewy.