Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto jogurtowo-orzechowe"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 738
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 32
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 738
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 32
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Jajka utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodawaj mąkę z proszkiem, wlej olej i jogurt, wymieszaj.
Formę do baby z dziurką posmaruj masłem. Wlej ciasto, piecz 45 minut w temp. 180° C. Po wystudzeniu ciasto obłóż masą marcepanową, posyp pokruszonymi orzechami i oblej masą czekoladową.
CZAS: 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień