Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 196
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 423
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 459
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 196
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 423
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 459
Składniki
jajka wbić do miski, dodać kefir, olej, dżem i cukier, wszystko razem zmiksować. Produkty suche: mąka, kakao i sodę połączyć i wymieszać razem, następnie dodać je do produktów mokrych stopniowo dosypując i miksując. Na końcu miksowania dodać posiekane orzechy i wymieszać razem. Ciasto przelewamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku 180stC przez ok 50 minut. Po upieczeniu wyjmujemy ciasto z blachy i przestudzone posypujemy cukrem pudrem.