Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto kakaowe z powidłami

Ciasto kakaowe z powidłami

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2133

Dodano:

Odsłon: 2036

Tanie, szybkie, proste i pyszne – czego chcieć więcej? Może tylko filiżanki czarnej kawy do ciepłego, pachnącego ciacha :)

Składniki

  • Mąka - 2 szkl.
  • Jajka - 2 szt.
  • Cukier - 1 1/4 szkl.
  • Olej - 1/2 szkl.
  • Mleko - 1/2 szkl.
  • Cynamon - 1 łyżeczka
  • Kakao - 2 łyżeczki
  • Soda oczyszczona - 2 czubate łyżeczki
  • Dżem lub powidła - śliwkowe - mały słoiczek - 200-220 g
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy kolejno pozostałe składniki, stale ucierając, do uzyskania puszystej masy. Ciasto wylewamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 60 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń