Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto kakaowo-malinowe"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 24
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 37
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 24
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 37
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Składniki
Mąkę przesiej z sodą.
Mleko podgrzej razem z cukrem i kakao. Dodaj jajka i mąkę.
połącz i zmiksuj robotem kuchennym na najwyższych obrotach. Pod koniec dodaj dżem malinowy oraz olej. Wymieszaj.
Gęstą masę przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Posyp malinami.
Wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około pół godziny.
Gotowe możesz posypać wiórkami białej czekolady.
60 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 300
Karolina Kornacka z Opola
Jedna porcja: 1,50 złŹródło: Super TV