Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto szybko się robi i bardzo prosto.
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 728
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 132
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 38
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 402
Polecam.
Odsłon: 472
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 728
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 132
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 38
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 402
Polecam.
Odsłon: 472
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę , dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i delikatnie zmiksować następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cacao, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać na wysmarowaną blachę (duża blaszka 25cm/36cm ) włożyć nasze ciasto do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 C piec ok 25-30 minut.
Upieczony biszkopt studzimy, a następnie przekrawamy wzdłuż na mniej więcej równe połowy.
Krem: Mleko wlać do rondla podgrzać, wsypać cukier i nadal ogrzewając, ale nie gotując rozpuścić cukier w mleku, a następnie wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, nie przerywając ucierania dodawać stopniowo i na przemiennie wystudzone mleko z cukrem i mleko w proszku. tak powstałym kremem przełożyć nasz biszkopt i gotowe :) (ciasto można jeszcze polać polewą czekoladową)