Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto kokosowe"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 122
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 122
Składniki
. Ciasto: ubij białka na sztywno. Dodaj resztę składników. Wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piecz 25 min w temp. 170°C. Kiedy ciasto ostygnie, przekrój na dwa blaty.
Beza kokosowa: ubij na sztywno białka z cukrem pudrem. Wsyp wiórki. Wymieszaj. Włóż do takiej samej formy jak ciasto. Piecz 30 min w temp. 160°C. Ostudź.
Krem: ugotuj budyń. Ostudź. Utrzyj margarynę z cukrem oraz budyniem. Wlej advokat, wymieszaj. Spodni blat biszkoptu posmaruj połową kremu, nakryj zimną bezą. Połóż krem, nakryj drugim krążkiem ciasta. Posmaruj dżemem, polej polewą. Udekoruj.Źródło: Takie jest życie