Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z kremem z galaretkami i budyniem. Ciasto z posypką kokosową i polewą czekoladową. Ciasto tortowe bardzo dobre.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32563
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 49
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 922
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 330
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32563
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 49
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 922
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 330
Składniki
biszkopt-Do białek wlać wodę i ubić z cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubić. Przesiać do tego mąki z proszkiem . Wymieszać i rozdzielić na dwie blaszki(30x40) wyłożone papierem do pieczenia. Pierwszą włożyć do pieca i piec 25-30 min.175*.
posypka- Do drugiej zrobić posypkę. Rozkruszyć w palcach i rozsypać na ciasto w drugiej blaszce.
Upiec jak pierwsze, lecz troszkę dłużej.
krem-Ugotować na wodzie z cukrem budynie. Odstawić i zaraz wsypać galaretki i wymieszać. Domieszać też,masło. Wystudzić do letniego i rozsmarować na pierwsze ciasto. Przykryć tym z kokosem.
polewa-Składniki na polewę wymieszać i rozpuścić nad parą. Polać placek "za nitką". Ciasto schłodzić.