Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto dla miłośników kokosu :) Przepis zaczerpnięty z bloga o wypiekach.
...ale pyszny.
Odsłon: 733
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 643
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 377
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 180
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5148
...ale pyszny.
Odsłon: 733
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 643
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 377
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 180
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5148
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, żółtka utrzeć z cukrem (16 dag) na puszysty krem, dodać później mąkę, proszek do pieczenia, kakao i pianę z białek, delikatnie wymieszać. Wylać na blaszkę o wymiarach 20x30, upiec, wystudzić.
Mleko zagotować z 1/2 szkl. cukru, na gotujące wsypać kokos i gotować jeszcze razem ok 20 min. Zdjąć z ognia, do gorącej masy wrzucić masło i mieszać aż się rozpuści. Masę wystudzić. Wyłożyć na upieczony biszkopt (biszkopt można wcześniej nasączyć wodą z cukrem i cytryną).
Czekolady wraz z margaryną podgrzewać na parze i mieszać aż składniki się połączą. Polewę wylać na masę kokosową. Ciasto schłodzić w lodówce wtedy dobrze się kroi.