Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto kokosowe

Ciasto kokosowe

Autor: agolinka2010

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 286

Dodano: 10.12.2010

Odsłon: 13002

Bez pieczenia;-)Taki kokosek ;-)

Przygotowanie

  1. Masa: Mąkę pszenną i ziemniaczaną dokładnie rozmieszać w szklance mleka.

  2. Pozostałe mleko zagotować,dodać cukier i mleko z mąką, ciągle mieszając.( Zrobi się budyń)Ostudzić.

  3. Masło zcierać,stopniowo dodając zimny budyń i wiórki(10 dkg)

  4. Blachę (24x36 cm) wyłożyć papierem i układać krakersy. Następnie połowę masy. I znów krakersy. Na koniec wyłożyć resztę masy.

  5. Wierzch posypać wiórkami(10 dkg),delikatnie ucisnąć i wstawić do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zabecka 08 czerwca 2011 Pyszności!!!! Też taki często robię:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mien1985 05 marca 2011 a to ciekawe :) dziękuję za odpowiedź

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agolinka2010 04 marca 2011 mien1985 to mają być krakersy:) Najlepsze wychodzi wtedy kiedy są w cieście krakersy lajkonik.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mien1985 04 marca 2011 Może to głupie pytanie ale to chyba chodzi o herbatniki a nie krakersy(które są z zasady słone)?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anijggg 13 grudnia 2010 w moim zeszycie z przepisami to ciasto nazywa się raffaello , robiłam bo kilka razy jest naprawdę bardzo smaczne.Jeżeli ktoś lubi kokos polecam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetta73 10 grudnia 2010 pysznosci:) robie podobne kokoski...i zawsze wychodza :)pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń