Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto kokosowe z galaretką

Ciasto kokosowe z galaretką

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4279

Dodano:

Odsłon: 20947

mocno kokosowe

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Galaretki rozpuścić każdą osobno w 1,5 szklanki gorącej wody. Białka ubić na sztywno następnie pomału wsypywać cukier i ubijać aż się całkowicie rozpuści,wyłożyć na blachę ,wyrównać powierzchnie i piec ok. 30 minut w 175 stopniach.żółtka utrzeć z pół szklanki cukru i cukrem waniliowym,dodać obie mąki i pół szklanki mleka,resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem ,na gotujace mleko wlać masę żółtkową i ugotować budyń ,do gorącego dodać wiórki kokosowe i wystudzić.Masło utrzeć mikserem i dodawać po łyżce zimnego budyniu.Upieczony spód z kokosem posmarować 2/3 masy ułożyć wasrstwę herbatników a na nie resztę masy,na wierzch ułożyć paskami na przemian kolorowe galaretki pocięte w drobną kostkę.Ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki.Życzę smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zulla 02 stycznia 2011 Mysle ze gdyby byla gladko wylana wygladalo by efektowniej.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aneta84 28 grudnia 2010 Bardzo fajny i szybki przepis,ale nie pasuja mi te galaretki na wierzchu....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń