Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawię Wam przepis na rewelacyjne ciasto kokosowe z owocami.Owoce sezonowe i kokos to idealne połączenie:) Koniecznie wypróbuj.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 71
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7767
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 71
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7767
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek.Żółtka stopniowo dodajemy do margaryny ciągle ucierając.Następnie dodajemy mleko oraz połączoną mąkę z proszkiem do pieczenia i skrobią kukurydzaną. Całość starannie mieszamy. Tak przygotowane ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni. Rabarbar obieramy i kroimy na małe kawałki. Z truskawek usuwamy szypułki. Kroimy na ćwiartki. Białka ubijamy na pół sztywno ze szczyptą soli. Miksując stopniowo dodajemy cukier. Miksujemy do momentu aż uzyskamy gęstą pianę.Dodajemy wiórka i owoce. Delikatnie mieszamy. Masę rozsmarowujemy na podpieczonym placku. Ciasto ponownie wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut.