Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto kokosowe ze śliwkami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Zamiast śliwek możesz wykorzystać inne owoce, np. brzoskwinie z puszki albo twarde, kwaśne jabłka.
Jajka wraz z cukrem kryształem ubij na pianę. Następnie przesiej do misy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dodaj płatki owsiane i wiórki kokosowe.
Wszystkie wymieszaj.
Sypką mieszankę połącz najpierw ze śmietaną kremówką, a potem przełóż do piany z jajek. Pod koniec wlej rum i dodaj czekoladę połamaną na kawałeczki.
Śliwki odmroź, osusz, następnie pokrój je na kawałki. Wyłóż blachę papierem do pieczenia i wlej ciasto. Na powierzchni ciasta rozłóż pokrojone śliwki.
Piecz w temperaturze 170° C przez ok. 45 minut. Kiedy ciasto wystygnie, poprósz je do smaku cukrem pudrem i pokrój.
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Cena porcji: ok. 3,5 zł
Kalorie: porcja 259 kcalŹródło: Na żywo