Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kokosowo- migdałowe to kruche, mocno maślane ciasto z nadzieniem z wiórków kokosowych i migdałów ze słodką śmietanką i rumem.
To pomysł na szybkie i smaczne danie - idealne na kolację lub obiad. Sos jest...
Odsłon: 85
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22744
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 369
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13175
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 136
To pomysł na szybkie i smaczne danie - idealne na kolację lub obiad. Sos jest...
Odsłon: 85
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22744
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 369
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13175
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 136
Składniki
Składniki na ciasto szybko zagnieść, ewentualnie dodać parę łyżek mąki. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Foremkę o średnicy 26 cm wysmarować tłuszczem.
Około 2/ 3 ciasta rozwałkować, wyłożyć foremkę i utworzyć brzeżek.
Składniki na nadzienie wymieszać w misce i wyłożyć na ciasto. Wyrównać łyżką zamoczoną w wodzie. Pozostały kawałek ciasta rozwałkować i położyć na wierzch. Dla dekoracji wycięłam paseczki ciasta i ponacinałam je jak frędzelki i położyłam na cieście, ale oczywiście nie musicie tego robić. Ciasto piec w temperaturze 175 stopni 40- 45 minut. Po upieczeniu można posypac cukrem pudrem.