Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z posypką kokosową. Ciasto przełożone masą wiśniową, jest pyszne.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 302
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 171
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3009
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2830
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 302
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 171
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3009
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2830
Składniki
biszkopt 1- Do białek wlać wodę, dodać szczyptę soli i ubić z cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubić. Przesiać do tego mąki z proszkiem i kakao. Wymieszać i wylać do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25-30 min.175*.
Drugi biszkopt zrobić identycznie, lecz z posypką. Składniki na posypkę zmiksować, nie zagniatać. Posypkę rozsypać na drugim surowym biszkopcie. Piec ok.25 min. w 175*. Pod koniec można przykryć papierem, żeby kokos się nie przypalił.
masa-Kompot z drylowanych wiśni, uzupełnić wodą do 1 l.Budyń z kisielem rozmieszać z 1 szklanką tego kompotu. Resztę zagotować z cukrem i ugotować budyń. Odstawić wsypać zaraz galaretki i wymieszać. Domieszać masło. Wystudzić do letniego i rozsmarować na pierwszy biszkopt.Rozsypać wiśnie
Przykryć biszkoptem z kokosem i polać polewą w esy-floresy.