Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 135
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22755
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 5210
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 135
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22755
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 5210
Składniki
Ciasto: Białka ubić, dodać cukier, dalej ubijać, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, przełożyć do form , piec ok 35 min. Ostudzone ciasto przekroić na dwie części. Masa: Budyń ugotować w 0,5 l mleka i z 3 łyżkami cukru. Margarynę i masło utrzeć z ostudzonym budyniem. W trakcie ucierania dodać 4 łyżki masy krówki. Puszkę z krówką wstawić do garnka z wodą i ogrzewać aby masa dobrze się rozsmarowała . Trochę masy pozostawić do dekoracji. Na jedno ciasto wyłożyć 1/2 masy, ułożyć herbatniki, rozsmarować krówkę, dać herbatniki, kolejną warstwę masy, drugie ciasto, rozsmarować pozostałą masę i posypać startą czekoladą.