Do góry

Desery Przepis na:

ciasto krówka

ciasto krówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3674

Dodano:

Odsłon: 141974

pyszne ciasto

Składniki

  • ciasto: 6 jajek
  • 15 dag cukru
  • 12 dag mąki
  • 3 dag kakao
  • łyżka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 kostka masła
  • duży budyń tofii
  • 1/2 l mleka
  • 3 łyżki cukru
  • duża paczka herbatników
  • wiórka kokosowe do dekoracji
  • dowolna polewa
  • masa krówka (duża puszka)
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciaste: Białka ubić, dodać cukier, ubijać, dodać żółtka, ubijać, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao , przesiać przez sitko do ubitych jajek, powoli wymieszać dać do foremki , piec jak biszkopt. Zimne ciasto przekroić na dwie części. Masa: margarynę i masło utrzeć z ugotowanym zimnym budyniem toffi (ugotowanym w 1/2 l mleka + 3 łyżki cukru) . W trakcie ucierania dodać 4 łyżki masy krówki. Puszkę z krówką wstawić do garnka z wodą i ogrzewać ok 30 min tak aby masa dobrze się rozsmarowała .

  2. Składanie ciasta: pierwsza część ciasta + 1/2 masy+ warstwa ciastek+ masa krówka+ warstwa ciastek+druga część masy+ ciasto+ dowolna polewa+ wiórka kokosowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

justin162 10 października 2013 Mniam!!! jest przepyszne!!

http://domowe-wypieki.com/ciasto-z-konfitura-z-pomaranczy-kakaowa-beza-i-kremem-owsiano-kawowym/

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń