Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto Krówka

Ciasto Krówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 8870

Pyszne i łatwe do przygotowania:)

Składniki

  • herbatniki 2 duże opakowania
  • 2 budynie śmietankowe na 0.5l mleka
  • puszka gotowej masy krówkowej
  • cukier puder
  • kostka margaryny 250g
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotujemy 2budynie w pół litrze mleka i studzimy. W tym czasie można ugrzać masę krówkową. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę herbatników na nią nakładamy rozgrzaną masę i przykrywamy herbatnikami. Zimny budyń ucieramy z margaryną. Gotową masę dzielimy na pół. Połowę kładziemy na herbatniki, przykrywamy następna warstwą ciastek i dajemy pozostała masę i znów przykrywamy ciastkami. Na wierzch dodajemy ubitą śmietankę z cukrem pudrem.

  2. Żeby śmietanka miała lepszą konsystencje możemy dodać 1 śmietan-fix

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń