Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 834
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 103
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9229
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 834
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 103
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9229
Składniki
Zagnieć ciasto, a potem podziel je na 2 części. Połowę ciasta rozwałkuj i wylep nim blachę. Blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. i piecz 10 minut. W ten sam sposób postąp z drugą częścią ciasta.
Przygotuj budynie. Ucieraj masło, dodając stopniowo budyń po łyżce. Ubij na sztywno kremówkę. Dodawaj ją do masy budyniowej, mieszając. Masę krówkową podgrzej i zmiksuj.
Na jednym placku ciasta rozsmaruj masę budyniową, a na drugim placku masę krówkową. Placek z masą budyniową przykryj plackiem z polewą krówkową. Ciasto włóż do lodówki i chłódź kilka godzin.